Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(1)
Autor
Kowalczyk Bartosz
(1)
Walczak Karol (1987- )
(1)
Zdrowicka-Wawrzyniak Magdalena
(1)
Łuszczykiewicz Piotr (1964- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Dziedzictwo kulturowe
(1)
Gotowanie
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Kultura
(1)
Odżywianie
(1)
Środki masowego przekazu
(1)
Temat: czas
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Gatunek
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Media i komunikacja społeczna
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia przy pracach.
Publikacja finansowana ze środków statutowych Wydziału Pedagogczno-Artstycznego w Kaliszu
Streszczenie w języku angielskim przy pracach.
I. Waldemar Kuligowski, Zgniły pochrzyn i święte psy. Kształtowanie się antropologicznej refleksji nad jedzeniem jako praktyką kulturową ; Magdalena Zdrowicka-Wawrzyniak, Gotowanie na ekranie. Słów kilka o nieustającej popularności programów kulinarnych w telewizji ; Dominika Narożna, Co jeść? – telewizyjne audycje na temat żywienia. Studium przypadku ; Magdalena Szulc, Cooking is the new black, czyli przepis na najmodniejszy post w blogosferze ; Marta Miaskowska, Wideo w mediach społecznościowych – substytut relacji międzyludzkich czy nowa rzeczywistość? ; Ramona Ślusarczyk, Katarzyna Kopecka-Piech, Instagram jako technologia intruzywna i „epistemiczna tapeta”. Mediatyzacja życia codziennego w obszarze tzw. zdrowego odżywiania ; Sebastian Latocha, Retoryka zdrowia. Jedzenie i magia na łamach „Men’s Health”. Portret (z negatywu) samopoczucia współczesnego mężczyzny ; Robert Grochowski, Zasady i normy przekazu komunikatu reklamowego środków spożywczych (żywieniowych), a prawa człowieka ; Bartosz Kowalczyk, Wielki głód albo jak smakuje ludzka wątroba ; Samanta Kowalska, Kuchnia smaków przyprawiona paragrafem. Ochrona dziedzictwa kulinarnego – wybrane aspekty prawno międzynarodowe ; Paulina Wiśniewska, Moda na gotowanie w kontekście problematyki konsumpcjonizmu, głodu na świecie, zatruwania żywności i cierpienia zwierząt hodowlanych – jako wyzwań z zakresu bezpieczeństwa społecznego współczesnego świata ; Michał Jarnecki, W pogoni za tożsamością lub jej iluzją w turystyce kulinarnej . Kuchnia a tożsamość narodowa ; Arkadiusz Bednarczuk, Muzeum sztuki kulinarnej jako medium pamięci zbiorowej ; Barbara Borzyszkowska (Koszela), W nurcie kulinarnej festiwalizacji kultury na przykładzie imprezy plenerowej – Imieniny Borowej Ciotki w Zagrodzie Styp-Rekowskich w Płotowie ; Alina Werochowska, Kaszubskie tradycje kulinarne – medialny zamęt, czy udane próby ich ocalenia? ; Justyna Kubik, Kulinaria a rozrywka społeczności lokalnych – na podstawie lokalnego przekazu medialnego ; Karol Walczak, Wizerunek ludowego jedzenia na przykładzie wybranych przekazów medialnych ; Piotr Łuszczykiewicz, O liryczności jedzenia (od antycznej Grecji do peerelowskiej Polski) ; Eliza Gajzler, Z umiarem o umiarze. Kilka uwag Ignacego Krasickiego o jedzeniu i piciu ; Juliusz Grzybowski, O niecodziennych zwyczajach kulinarnych tebańskich kobiet.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-107463 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej